Edukacija

Edukacija

  • Post Author:
  • Post Category:Vesti
  • Post Comments:0 Comments

26. aprila u Žombolju održan je prvi, jednodnevni dvojezični seminar o sigurnosti biciklista u saobraćaju, uz prisustvo školske dece iz Srbije. Na seminaru je učestvovalo 52. dece, od kojih je 24. bilo iz Srbije, a 28. iz Rumunije. Pored edukacije i korisnih saveta od predstavnika policije i članova projektnog tima, dobili su zaštitnu i sigurnosnu opremu za biciklizam. Opština Nova Crnja obezbedila je autobus koji je prevozio učenike u Žombolj i nazad i obavljene su sve aktivnosti u vezi sa graničnim prelazima i odobrenjem roditelja.

Drugi, 3-dnevni seminar „Unapređenje u oblasti usluga cikloturizma“ održan je u periodu od 25. do 27. aprila u obe zemlje. Partneri su uspešno koordinirali edukativne aktivnosti, u smislu da su treneri na obe strane granice istovremeno pripremili sve neophodne materijale za seminare, što je otvorilo mogućnost da se aktivnosti odvijaju istovremeno. Na seminarima je učestvovalo ukupno 34 učesnika, od kojih je 18 učesnika u Srbiji i 16 u Rumuniji. Seminar u Srbiji održan je u Srpskoj Crnji a u Rumuniji u Žombolju kroz nekoliko segmenata:
– Uvod u opšte karakteristike savremenog turizma u svetu, Evropa RO / SER;
– Uvod u koncept turističke destinacije i pregled potencijalnih koristi i postojećih nedostataka;
– Prezentacija različitih kategorija turističkih proizvoda sa posebnim osvrtom na proizvode kulturnog turizma kao osnovne osnove turističke ponude odredišta
– Ističući značaj bicikla kao posebnog modela turističkih proizvoda i međunarodnih biciklističkih koridora kao važnog elementa evropske turističke ponude.