Prekogranična biciklistička manifestacija – Ciklo Fest

Prekogranična biciklistička manifestacija – Ciklo Fest

  • Post Author:
  • Post Category:Vesti
  • Post Comments:0 Comments

U okviru projekta „Tour de Banat“, finansiranog od strane Interreg IPA Programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija, u petak i subotu, 05. i 06. oktobra 2018. godine, biće organizovana prekogranična biciklistička manifestacija pod nazivom “Ciklo Fest”.

Manifestacija će biti vožena novim biciklističkim rutama kreiranim u okviru projekta „Tour de Banat“, a biciklisti će u dva dana imati prilike da upoznaju najinteresantnije regionalne turističke lokalitete i atrakcije. Prvog dana, biciklisti polaze iz Turističkog stopa u Žombolju i u toku pre podneva voziće rutu pod nazivom “Jimbolia sightseeing”, dok je posle podne rezervisano za rutu “Timisoara hop” koja prati tok Begeja do Temišvara. Drugog dana, biciklisti će voziti deo rute pod nazivom “Big Banat Experience”, koja polazi iz Rumunije i završava se u Srpskoj Crnji.

Završetak Ciklo Fest-a i prijem biciklista očekuje se 06. oktobra u 13:00 časova, a biće upriličen u novoizgradjenom objektu Regionalnog centra za cikloturizam „Tour de Banat“ u Srpskoj Crnji (u neposrednoj blizini graničnog prelaza), kada će se održati i konferencija povodom svečanog otvaranja Centra. Na konferenciji će biti predstavljen novoosnovani Regionalni centar za cikloturizam – “Tour de Banat“, sa svim svojim kapacitetima i paketom usluga namenjenim biciklistima. Kao prvi centar ovakve vrste u Srbiji, Centar će predstavljati pravu institucionalnu podršku razvoju i promociji ciklo turizma u prekograničnom regionu Rumunije i Srbije.

Svi zainteresovani mogu dobiti dodatne informacije na e-mail adrese novacrnja@gmail.com, office@rcrbanat.rs.

Manifestaciju organizuju  Opština Nova Crnja, Opština Žombolj (Rumunija) i Regionalni centar za društveno – ekonomski razvoj – Banat, kao partneri na projektu “Tour de Banat”, čija je ukupna vrednost 535.933,01 evra, a period realizacije projekta je jul 2017 – oktobar 2018. godine.