Održana prekogranična biciklistička manifestacija – Ciklo Fest

Održana prekogranična biciklistička manifestacija – Ciklo Fest

  • Post Author:
  • Post Category:Vesti
  • Post Comments:0 Comments

U okviru projekta „Tour de Banat“, finansiranog od strane Interreg IPA Programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija, u petak i subotu, 05. i 06. oktobra 2018. godine, organizovana je prekogranična biciklistička manifestacija “Ciklo Fest”.

U okviru manifestacije vožene su nove biciklističke rute kreirane u okviru projekta. Biciklisti su imali priliku da upoznaju najinteresantnije regionalne turističke lokalitete i atrakcije. Prvog dana, biciklisti su pošli iz Turističkog stopa u Žombolju i u toku pre podneva vozili su rutu pod nazivom “Jimbolia sightseeing”, dok je posle podne vožena ruta “Timisoara hop” koja prati tok Begeja do Temišvara. Drugog dana, biciklisti su vozili deo rute pod nazivom “Big Banat Experience”, koja polazi iz Rumunije i završava se u Srpskoj Crnji.

Završetak Ciklo Fest-a i prijem biciklista održan je 06. oktobra od 13:00 časova, u novoizgradjenom objektu Regionalnog centra za cikloturizam „Tour de Banat“ u Srpskoj Crnji (u neposrednoj blizini graničnog prelaza), kada je održana i konferencija povodom svečanog otvaranja Centra. Na konferenciji je predstavljen novoosnovani Regionalni centar za cikloturizam – “Tour de Banat“, sa svim svojim kapacitetima i paketom usluga namenjenim biciklistima. Kao prvi centar ovakve vrste u Srbiji, Centar će predstavljati pravu institucionalnu podršku razvoju i promociji ciklo turizma u prekograničnom regionu Rumunije i Srbije.