Projekat „Tour de Banat“ predstavljen na Sajmu sporta u Beogradu

Projekat „Tour de Banat“ predstavljen na Sajmu sporta u Beogradu

  • Post Author:
  • Post Category:Vesti
  • Post Comments:0 Comments

U periodu od 24. do 26. novembra 2017. održan je 6. međunarodni Sajam sporta „Srbija, zemlja sporta“ u Beogradu, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta. Sajam sporta okupio je veliki broj učesnika (više od 150 teritorijalnih sportskih federacija, 87 nacionalnih sportskih federacija, predstavnike najznačajnijih sportskih institucija u našoj zemlji, od Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, Paraolimpijskog i Olimpijskog komiteta Srbije, kao i najznačajnije nacionalne sportske i edukativne institucije). U toku tri dana Sajam sporta posetilo je preko 60.000 posetilaca.

Trećeg dana Sajma projekat „Tour de Banat“ je uspešno prezentovan na štandu Biciklističkog Saveza Srbije i posetioci su imali priliku da se upoznaju sa projektom, aktivnostima vezanim za projekat, kao i mogućnostima za razvoj cikloturizma u regionu. Naš štand posetio je i ministar omladine i sporta Vlade Republike Srbije, gospodin Vanja Udovčić, koji je tom prilikom podelio biciklove deci, pobednicima takmičenja u vožnji biciklova.

Učešće na Sajmu je prvi rezultat saradnje između projekta „Tour de Banat“ i Biciklističkog Saveza Srbije, čiji predsednik gospodin Branko Banović je i jedan od članova projektnog tima Ciklo Grupe, formirane u okviru projekta.